Friday, September 6, 2024

Robin Sharma, Το Κλαμπ των 5 Π.Μ., 2018

Ένα σχετικά ευκολοδιάβαστο βιβλίο αυτο-βελτίωσης. Περιέχει χρήσιμες συμβουλές, και σοφές κουβέντες στη μορφή ενός μυθιστορήματος για κάποιον γητευτή γκουρού, για να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο να εκδηλώσει τα χαρίσματα και τα ταλέντα του. 

"Πρέπει να εξελίσσεσαι. Και το να βελτιώνεσαι ως άνθρωπος, είναι από τους ευφυέστερους τρόπους να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου". Το κλειδί της συνταγής είναι το ξύπνημα πριν την ανατολή του ήλιου στις 5πμ. "Είναι καλό να ξυπνάς πολύ πριν την αυγή, τέτοιες συνήθειες κάνουν καλό στην υγεία, στον πλούτο και στην σοφία" όπως δίδαξε και ο Αριστοτέλης.. 

"Οι μάχες κερδίζονται στην έντονη εξάσκηση, όταν χαράζει-όταν δεν μας παρακολουθεί κανείς. Οι νίκες συμβαίνουν πριν μπουν οι πολεμιστές στο πεδίο της μάχης. Ο θρίαμβος ανήκει σε όποιον έχει προετοιμαστεί περισσότερο ... αυτό που κάνει τους καλύτερους να είναι καλύτεροι δεν είναι τα γονίδιά τους αλλά οι συνήθειές τους ... Η πραγματική δύναμη δεν έρχεται από την άνετη ζωή, αλλά από τη ζωή με έντονη προσπάθεια, με πειθαρχημένη αφοσίωση, με απαιτητική δράση στην κατεύθυνση που ο ανώτερος εαυτός σου γνωρίζει ότι είναι σωστή. Το να συνεχίζεις την ώρα που κάτι μέσα σου αποζητάει να σταματήσεις ... Ο τρόπος που γεννιούνται  οι πολεμιστές είναι κάνοντας τακτικά, την πιο άβολη στιγμή, εκείνα που είναι δύσκολα αλλά σημαντικά ... διαμόρφωσαν τη συνήθεια να κάνουν πράγματα που δεν αρέσει στους αποτυχημένους να κάνουν εκείνοι ... Να είσαι ο εαυτός σου. Τους υπόλοιπους τους έχουν πάρει άλλοι ... είναι έμπρακτα σε θέση να μετατρέψουν όλη την ανακατωσούρα σε τεράστια ευκαιρία ... Παίρνουμε τις χειρότερες αποφάσεις μας και κάνουμε τις χειρότερες επιλογές μας όταν είμαστε εξαντλημένοι ... Υπάρχουν άνθρωποι που ξυπνούν νωρίς , αλλά καταστρέφουν την αξία της πρωινής συνήθειας, διαβάζοντας ειδήσεις, ταξιδεύοντας στο διαδίκτυο ... Να μείνετε πεινασμένοι. Να έχετε τη λογική του αρχάριου μαθητή. Επειδή τίποτα δεν καταρρέει όπως η επιτυχία ..."

"Η δύναμη  για να ξυπνάτε νωρίς έρχεται εφαρμόζοντας καθημερινά τη φόρμουλα 20/20/20" : 20 λεπτά κίνηση, μερικές ασκήσεις για να ιδρώνετε το χάραμα, 20 λεπτά σκέψη, επαναξιολογήσετε τη φυσική σας δύναμη, ενισχύσετε την επίγνωση του εαυτού σας, διαλύστε το άγχος σας, τροφοδοτήστε την ευτυχία σας, 20 λεπτά ανάπτυξη, ανάγνωση κάποιου βιβλίου ή κάποιου άρθρου που θα βελτιώσει την επαγγελματική σας υπεροχή. 

"Το να κάνεις τα πράγματα να φαίνονται απλά στο ανεκπαίδευτο μάτι ... αυτό είναι το αποτύπωμα του μαέστρου ... να ξέρετε ότι η ζωή που αφορά το παρελθόν κλέβει πολλή ενέργεια από τους περισσότερους ανθρώπους ... ένας από τους κύριους τρόπους να πεθάνουμε πρόωρα είναι να μην κοιμόμαστε αρκετά ... και ο υπερβολικός ύπνος, πάνω από εννιά ώρες, έχει δείξει ότι συντομεύει τη ζωή ... Να θυμάστε πάντα κάτι για τους πιο σπουδαίους ηγέτες: όλοι τους ηγήθηκαν υπηρετώντας. ... Ηγεσία σημαίνει να είσαι χρήσιμος ... Ποτέ μη θυσιάσετε την ευημερία και την ποιότητα της ζωής σας με αντάλλαγμα μεγαλύτερο ετήσιο εισόδημα ή περισσότερη περιουσία ... Να είστε τρελά ευγνώμονες για όσα έχετε"

Οι 7 αρετές όσων αλλάζουν τον κόσμο: Κατανόηση, ειλικρίνεια, ευγένεια, ταπεινότητα, γενναιότητα, συγχώρεση, ακεραιότητα.






No comments:

Post a Comment